alcím

Gyalog Saint Jean Pied de Portból Santiago de Compostelába ... végül az óceánig

2011. július 16., szombat

Tapossuk az utat....

Azt hiszem, legutobb Puente la Reinanal tartottam...
Azota nem sok alkalmam es kedvem volt internetezni, de most igyekszem potolni a lemaradast, foleg kepekkel, miert hamarosan lemerul a fenykepezogep, es nem hoztam toltot, aztan majd feltoltom, ha valamelyik zarandoknal meglatok alkalmas toltot.
Puente la Reinaban oriasi volt a meleg... 32 fok este 9kor... egyebkent itt 23:00 utan sotetedik... A nagy meleg utan ket napig olyan hidegben bandukoltunk, hogy magunk is alig hittuk... mintha nem is Spanyolorszagban lennenk... Polar, hosszu nadrag.. fagyoskodas egesz nap. A reggeli barackom majd rafagyott a kezemre.. 13-17 fok volt...
Aztan lassan elhagytuk Navarra tartomanyt, a baszk foldet, a szep emberek es meg szebb kertek videket. Most La Riojaban vagyunk... sokkal tobb a lepukkant hely es ember. Valoban nagy a kulonbseg.
Tegnap bevallaltuk a ket 20km-s nap utan  a 31km-t Najeraig. A varosba erve tapasztaltuk, h az alberge zarva van, a 10 fos pedig, mit ad  Isten-betelt. Folytatnunk kell. De akkora volt a meleg... hogy hirtelen megkivantiuk az elotte napi fagyoskodasunkat...
Lecsoveztunk a szupermarket elott, alaposan bekajaltunk, bevartuk a baratainkat. Tunde, Dori, Csabi, es mi ketten, a best of csapat. Nekivagtunk az utnak. Vegul 37 km utan megerkeztunk egy olyan szallasra, hogy a szemunknek nem akartunk hinni.. egy pompazatos hotel, kerttel, szokokuttal.. egy alom. Sohajtottam, mondom ezt megerdemeltuk. Kifizettuk fejenkenta 7 evrot, ami borsos az elozo napi donativokhoz kepest, de ah, mondom, ez a pompazat megeri. Miutan fizettunk, a kicsit se szimpi hazineni megmutatta a szalllast. Ki a kapun, az utca vegen egy ideiglenes szar, mar bocsanat, egy traktorgarazs atalakitva gipszkartonnal. Naaaneee. Pedig de. Zarni nem lehet... reggelre ott is aludt  a foldon a ficko, aki folyton koldult... es nem tudtuk, zarandok vagy fosztogato... Igazan rossz erzes volt. Alig vartam, hogy kiessunk innen. A mai jutalom a tegnapert 15 km-es gyerek-tav volt. Dogemeleg. Itt vagyunk, Santo Domingoban es igazan elvezzuk. Ismet a magyar csapat, es a szallo tenyleg igenyes, es elbuvolo. Ma turistak vagyunk, es nagyon elvezzuk. Hamarosan vege a sziesztanak, es szetnezunk a babkozt. Igazan szeretjuk a helyet...
Jonnek az igert kepek, ezentul pedig lehet remenykedni egy olympus toltoben...


 A kedvenc olajfaimmal... annnyiranagyon szeretem oket... es a bogyeszt is esszuk minden nap :)
 Jo barataink...
 ... es amikor 3 nap utan megtudtuk, mi ez a fura fa, amibol olyan sok van az ut menten. hat MANDULA. Fincsiiiii.
 Meno kis szallasunk. A latszat csal. Nagyon szeretnivalo, es igazan kenyelmes. Es meg meg is etettek, ja es itt kaptunk aldast is :)
 Hajnalodik...
 Kopiramisok.
 Vicces kis bufe a semmi kozepen...
 ... es aki a bufet uzemelteti, a drezdai festo srac, aki visszafele tart Santiagobol, csak pihen 4-5 napot, es azt mondta "I have a nagymama in Debrecen"- ugye, milyen kicsi a vilag?
 Csovesek Najeraban
 Tunde es Tibi a 35. km tajan...
 Ismet hajnal... Szeretjuk a napfelkeltet, es minden nap hamarabb kelunk, mint a nap :) bezony.
 Menni, menni, menni...
 A megerdemelt ebed vagymi, reggeli, vacsora? Mindegy... finom.
 Fontos megjegyeznem par szot a CSOKOLADEROL, merthogy nagyobb es olcsobb is, mint otthon... a milka alapertelmezett tomege 125g es mar 80 centert kaphato, es ugyanez LINDT-ben 1 juro 20 cent. A lindt 70 % os 90 cent. Nem fogunk lefogyni, ez mar biztos. Nem kell aggodni.

Jol vagyunk. A santikalas itt zarandokvonas, igy mi sem logunk ki a sorbol, de semmi komoly. Ugyan a labamon 5ft-os csipesbol duzzad vagy 30, de allitolag ne foglalkozzak vele. Nem foglalkozok vele.

Kudunk sok puszit otthonra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése